VIDEO Milanović: Plenković mora obuzdati ljude niske inteligencije da ne lupetaju

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

PREDSJEDNIK i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović sudjelovao je jutros na obilježavanju 31. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije BATT SPLIT. 

Milanović je rekao da se radi o velikoj postrojbi koja je, koliko god bila velika, bila mala, prenosi HRT.

"I sudbina zemlje ovisila je o malom broju pravih i hrabrih ljudi. I tako je to u svim ratovima, i u ovom ratu u Ukrajini, koji ovisi o braniteljima i srčanim borcima za obranu Kijeva, velikog grada", rekao je Milanović.

Milanović se iz Zemunika kod Zadra obratio javnosti.

>> Milanovićevo obraćanje pratite na Indexu

"Vučić se hvali da oni imaju neku opremu. Ali ne bi ga uspjeli oboriti. Ali dobro je imati, da znaš da možeš pokušati", rekao je Milanović.

"O ovom se ne govori dok nisi siguran što se dogodilo. Srećom da se nikome nije ništa dogodilo", rekao je.

"O ovome se ne lupeta. Kad ga pitate o nekoj istrazi, ne zna. A o ovom zna sve. On je koliko-toliko odgovoran, njegov ministar je izgubljen čovjek", rekao je Milanović. Dodao je da je Hrvatska i dalje jedna od najsigurnijih država.

"To je takva tradicija. Mi smo uvijek bili takva zemlja, da se u deset navečer može pustiti dijete da se šeta. Hrvatska je kroz noviju povijest bila zemlja visoke javne sigurnosti. Dogodi se da pomahnitaju bande u Splitu pa se puca kalašnjikovima, ali to je rjeđe nego u Europi. Hrvatska je sigurna zemlja", rekao je.

 

Video: N1

"Plenković mora obuzdati ljude niske inteligencije"

Dodao je da se u BiH pokazuju mišići, što je dobro. Mislio je na NATO.

"Nitko tamo nema kapacitete da nešto ozbiljnije napravi", kazao je.

"Ljudi iz vlade se prave važni", dodao je još jednom o slučaju pada drona.

"Ja sam ga nazvao kad se to dogodilo, održavam neki kontakt. Ako bude summit NATO-a, javit ću mu se i reći što mislim govoriti. Bitno je da smo u kontaktu i da obuzda ljude niske inteligencije da ne lupetaju", dodao je.

Rekao je da Srbija je ulagala.

"Ja ih ne gledam kao neprijatelje. Ali oni ne bi uspjeli ovo srušiti u sedam minuta. Ne bi ni Hrvatska da to ima, ne bi ni Njemačka", rekao je.

"Nema apsolutne zaštite. Šansa da se ovako nešto ponovi je mala, da uopće dođe do Zagreba, mislim da su i Mađari nešto naučili", rekao je.

Milanović je ponovio da sa 150.000 vojnika se ne može zauzeti ni Čazma, kamoli Kijev.

"Ovo što se dogodilo je nevjerojatan incident, medijskim genijima sa Zapada trebalo je 12 sati da izvijeste. I to pogrešno, jer su napisali da je to van Zagreba", kaže.

"BiH je jedan poremećaj koji traje 25 godina"

Dotakao se situacije u BiH.

"Srbi nisu neprijatelji, oni su partneri. Probleme Hrvatima rade neke bošnjačke elite. Srbi su valjda shvatili u kakve su se bedastoće uvukli i da su Rusiji obična fusnota. Ništa oni ne znače Rusiji. Rusija je velika, monstruozna država, možda nije razvijena kao SAD, ali nije ni neuništiva. Srbi će shvatiti što je racionalno i korisno, to je EU. NATO im je nepotreban, ali EU da. BiH ima veze s geopolitikom koliko ja s dodjelom Oscara. BiH je jedan poremećaj koji traje 25 godina. Da nije na hrvatskoj granici, ma briga me. Još ko za vraga, tamo živi pola milijuna Hrvata. Tiče nas se", zaključio je.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.