Puljak: Širimo Rivu. Bit će najveća pješačka zona u središtu nekog hrvatskog grada

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je danas rekonstrukciju središnjeg dijela Rive i njezino proširenje na istok i zapad, radovi će početi iduće godine, a cijeli projekt stajat će oko 20 milijuna eura.

 

"Uređenje središnjeg dijela Rive počet će nakon turističke sezone 2025. godine i njime će biti obuhvaćeno uklanjanje jarbola i rasvjete te će se obnoviti štekati i zelenilo", rekao je Puljak na konferenciji za novinare. Vrijednost tih radova je 3.5 milijuna eura.

Zapadni dio Rive bit će proširen do crkve Sv. Frane, njezin istočni dio proširit će se do Hrvojeve ulice, a parking će s tog dijela Rive biti izmješten.

"Najveća pješačka zona u središtu nekog hrvatskog grada"

Radovi na proširenju zapadnog dijela počet će nakon ljeta 2026. godine, a stajat će oko osam milijuna eura. Produženje istočnog dijela kreće godinu poslije, a procjenjuje se da bi koštalo sedam milijuna eura.

"Kada projekt bude dovršen, splitska Riva će s varoškim trokutom na zapadu i Hrvojevom ulicom na istoku biti najveća pješačka zona u središtu nekog hrvatskog grada", istaknuo je Puljak.

Obnova i proširenje Rive bit će sinkronizirani s izgradnjom podzemnih garaža. Izgradnja prve podzemne garaže s oko 600 mjesta trebala bi početi na Sustipanu iduće godine, a s istočne strane napravit ćemo dvije podzemne garaže sa 700 i 300 mjesta, kaže Puljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.