Vozač u Rijeci bježao policiji, zabio se u stup pa s maloljetnikom divljao po cesti

RIJEČKA je policija jučer oko 15 sati na području Podmurvica pokušala zaustaviti automobil, no vozač je ignorirao njihova upozorenja i nastavio vožnju. Nakon toga je nastavio ignorirati prometne propise, kako je izvijestila policija, i napravio je niz prometnih prekršaja. Na kraju se zaustavio na području naselja Stupari, i to nakon što je vozilom udario u betonski stup.

Putnici iz auta razbježali su se odmah nakon nesreće, a policija ih je krenula loviti. Policajci su ubrzo uspjeli uhvatiti mlađu mušku osobu, a kasnije su utvrdili da se radi o maloljetniku. Nedugo nakon njega uhitili su i starijeg muškarca za kojeg se ispostavilo da je 35-godišnjak.

Vozio bez vozačke

I jedan i drugi borili su se s policijom, odnosno, kako izvještava policija, "pružali su aktivni otpor prilikom uhićenja". Policija je trebala upotrijebiti "sredstva prisile" kako bi ih privela te su odvedeni u policijsku upravu na kriminalističko istraživanje. Muškarac i maloljetnik u incidentu su lakše ozlijeđeni, obojica su zadobili ogrebotine i oguljotine. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je vozilom upravljao 35-godišnjak i da nije imao vozačku dozvolu. Počinio je prekršaje upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, izazivanja prometne nesreće, nepostupanja po znakovima policije za zaustavljanje, vožnje u zabranjenom smjeru, prolaska kroz crveno svjetlo i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.