Vučićev novine o "hrvatskim špijunima" među seljacima: Hrvatski pipci se šire

Screenshot: N1

Subotičkog poljoprivrednika Damira Perčića, koji je u ponedjeljak bio na prosvjedu nezadovoljnih ratara, provladini mediji optužili su da je hrvatski špijun, zbog čega je priveden na razgovor u Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) Srbije, prenijela je danas agencija Beta.

On je demantirao da je agent Hrvatske koji potiče prosvjede i Beti rekao da u njima sudjeluje jer je suša uništila najveći dio ratarskih prinosa, a država nije ispunila ni prošlogodišnja obećanja o poticajima.

Nezadovoljni neispunjenim obećanjima srpske vlade oko 70 poljoprivrednika iz Subotice s oko 50 traktora blokirali su u ponedjeljak tzv. Ipsilon krak, prometnicu koja vodi do srpsko-mađarskog graničnog prijelaza Kelebija. Subotica je političko, kulturno i obrazovno središte Hrvata u Srbiji, u kojem živi najveći broj pripadnika te zajednice.

Perčić tvrdi da je zadužio Srbiju

Agencija Beta navodi da su zbog prosvjeda na razgovor u BIA-u pozvani i članovi Udruge poljoprivrednih proizvođača Subotice Miroslav Matković i Marinko Kujundžić, dok je Perčić kao član te udruge odbio otići.

Zbog toga su po njega došla petorica pripadnika BIA-e i odveli ga na razgovor koji je, kako navodi, 80 posto vremena bio posvećen tekstu u medijima u kojima je navedeno da je "hrvatski špijun", a 20 posto prosvjedu. Peričić je najavio tužbu protiv medija koji je objavio tekst u kojem ga se optužuje.

On je u izjavi listu Danas naveo da nema državljanstvo ni Mađarske ni Hrvatske te da je 1991. i 1992. godinu proveo kao vojnik u Sloveniji i Hrvatskoj. Inače, na provladinom portalu beogradskih Novosti objavljen je tekst pod naslovom "Hrvatski pipci među poljoprivrednicima-opozicionarima nastavljaju da se šire".

Novosti krajem kolovoza objavile priču o još jednom navodnom špijunu

U komentatorskoj objavi navodi se da je "novi favorit hrvatske strane među ovdašnjim poljoprivrednicima Damir Perčić, član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika Subotice".

"Do koje mjere ide njegov ekstremizam u postupanju prema zahtjevima hrvatskih obavještajnih i političkih struktura govori i to da pred svojim najbližim suradnicima komentira da je posebno značajno to što je među poljoprivrednicima koji prosvjeduju najviše Hrvata, pri čemu od njih zahtijeva da takve njegove ocjene ne prenose široj javnosti", objavile su Novosti.

Isti je portal potkraj kolovoza objavio da su BIA i srpska policija na području Beograda uhitili hrvatskog špijuna. Do sada nije otkriveno o kome se radi, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske priopćilo je da nema saznanja da se to uhićenje dogodilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.