Vučić primio kralja Esvatinija: "Moja zahvalnost vama je bezgranična"

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ugostio je danas kralja Esvatinija Mswatija III. Vučić je izrazio zadovoljstvo posjetom kralja koji će boraviti u Srbiji do utorka. 

"Želim vam, dragi prijatelju, da se osjećate kao kod svoje kuće. Podržali ste Srbiju u teškom trenutku, kada je mali broj zemalja smio stati u zaštitu međunarodnog javnog prava, i kada je u pitanju teritorijalni integritet Srbije, i kada su u pitanju rezolucije donošene protiv našeg naroda. Moja zahvalnost vama je bezgranična", istaknuo je Vučić, prenosi Telegraf.

Najavio je da će uzvratiti "prijateljstvo ovom divnom afričkom narodu". "Afrika je za nas jedan od ključnih kontinenata. Afrika je za nas kontinent prijateljstva. Afrika je za nas kontinent poštovanja Povelje Ujedinjenih nacija. Afrika je za nas bratski kontinent i ja se, kao što vidite, time ponosim", dodao je. 

"Sretan sam što će kralj Mswati posjetiti Novi Sad. Ubacili smo u program i obilazak superkompjutera i data centra u Kragujevcu. Ja sam pokušao predstaviti i dio naše namjenske industrije, pa ćemo se i time baviti u ponedjeljak. Za mene je važna činjenica da nam je kralj Mswati objasnio kako između 50 država Afrike postoji ugovor o slobodnoj trgovini. To je ono što mi na Balkanu još nismo postigli", poručio je Vučić.

Mswati: Ovo je savršen trenutak za srpske kompanije

Kralj Mswati je zahvalio na dobrodošlici. "Mi smo zadivljeni napretkom i rastom koji smo vidjeli. To pokazuje da je zemlja pod snažnim liderstvom koje teži visinama. Esvatini izuzetno cijeni ujedinjujuću moć kulture u smislu pripadnosti", rekao je. 

Napomenuo je da posebnu ulogu u jačanju odnosa ima prva dama Srbije Tamara Vučić, koja je posjetila Esvatini i pomogla u izgradnji domova za ugrožene obitelji. 

"Zahvalni smo na čvrstim temeljima naših odnosa, kao i na sporazumima koji su potpisani. Mi smo optimistični da će sporazumi stvoriti put za dublju suradnju. Esvatini je pozicioniran kao konkurentno proizvodno čvorište na jugu Afrike i ovo je savršen trenutak za srpske kompanije da iskoriste mogućnosti za investiranje", zaključio je Mswati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.