Rusija pokrenula novi veliki zračni napad na Ukrajinu

Ilustracija: EPA

Zračna uzbuna oglasila se nad mnogim dijelovima Ukrajine u ranim jutarnjim satim dok je Rusija pokrenula nove napade bespilotnim letjelicama, kliznim bombama i krstarećim projektilima. Pogođeno je oko 15 regija, uključujući Mikolajiv na jugu i Dnjepropetrovsk u središtu zemlje, napisala je ukrajinska služba protuzračne obrane na Telegramu.

Prema vlastima, sedam ljudi je ozlijeđeno u napadu korištenjem bespilotnih letjelica i kliznih bombi u istočnoj regiji Sumi, koja je blizu fronte. Uništeni su i dijelovi energetske infrastrukture koja je više puta bila na udaru Rusije.

Vlasti su pozvale ljude da se sklone u skloništa od zračnih napada. Tijekom noći i glavni grad Kijev proglasio je uzbunu od zračnog napada. Prema riječima gradonačelnika Vitalija Klička, jedna je žena ozlijeđena kada su ostaci oborenog drona pali kroz prozor u njezin stan. Žena je prevezena u bolnicu na operaciju.

Vlasti za protuzračnu obranu u Kijevu rekle su da su sve neprijateljske bespilotne letjelice oko glavnog grada uništene. Ukrajina se bori za odbijanje ruske invazije punog opsega gotovo 1000 dana. Država od svojih zapadnih saveznika zahtijeva više sustava protuzračne obrane kako bi bolje zaštitila svoje gradove od stalnih zračnih napada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.