Zamjenica prvog ministra Sjeverne Irske: Omikron će nas pogoditi kao tona cigli

ZAMJENICA prvog ministra Sjeverne Irske Michelle O'Neill kazala je jutros da bi u zemlji do Božića moglo biti 11.000 novih slučajeva zaraze covidom-19 dnevno.

"Opet nam slijedi potencijalno najgore vrijeme tijekom cijele pandemije. Analiziramo podatke i informacije kako dolaze. Sretni smo da po stopama zaraze zaostajemo za Engleskom i Škotskom i da možemo analizirati što se tamo događa i donositi na temelju toga neke odluke", kazala je O'Neill za BBC.

"Znamo da će nas omikron pogoditi kao tona cigli"

"Nastavljamo danonoćno surađivati s djelatnicima javnog zdravstva kako bismo razumjeli na koji način pandemija utječe na cijeli sustav. Postoje stvari koje trenutno znamo, ali postoje i one koje ne znamo", dodala je.

"Znamo da će nas omikron pogoditi kao tona cigli. Znamo da će do kraja godine ovo biti dominantna varijanta u Sjevernoj Irskoj, znamo da ćemo dostići vrhunac infekcija sredinom siječnja, znamo da će se brzo širiti", rekla je zamjenica prvog ministra, a prenosi Belfast Live.

"Ono što još ne znamo je utjecaj koji će omikron imati na bolnice. Očekujemo da ćemo uskoro saznati više o toj situaciji", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.