Završena nova područna škola Strmec

Foto: Zagrebačka županija

Simboličnim rezanjem vrpce danas je označen kompletan završetak nove područne škole Strmec, koja je s današnjim dolaskom prvašića postala dom za 465 učenika. Izgradnja nove škole čekala se preko 30 godina.

Nova škola u Strmcu uključuje prostrana vanjska igrališta, knjižnicu i prostor za dnevni boravak. Ukupna vrijednost izgradnje iznosi 6.9 milijuna eura, a projekt su zajednički financirali Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija. Zajedno s okolnim dvorištem sveukupna veličina prostora je čak 18.000 metara četvornih.

Iako nove prostorije funkcioniraju već godinu dana, neki dijelovi škole nisu u potpunosti bili završeni pa je danas simboličnim rezanjem vrpce označen kompletan završetak škole.

"S ponosom možemo reći da je nova škola u Strmcu još jedan korak prema pružanju najboljih uvjeta za obrazovanje i razvoj naše djece", istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Prvog dana školske godine 2024./25. u osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija kreće ukupno 19.464 učenika i to 12.706 u osnovne i 6.758 u srednje škole, dok u osnovne škole kojima su osnivači gradovi kreće još 11.371 učenik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.