Maslac od jabuka poslastica je koja se odlično slaže uz slana i slatka jela
JABUKA je jedna od najkonzumiranijih voćki na svijetu. Izuzetno je bogata antioksidansima, flavonoidima i dijetalnim vlaknima koji mogu pomoći u smanjenju rizika od razvoja karcinoma, hipertenzije, dijabetesa i srčanih bolesti.
Mnogi stručnjaci su složni i tvrde da su jabuke jedna od najzdravijih namirnica koje možete uključiti u svoju prehranu.
Od tog voća možete napraviti ukusan maslac koji je prava poslastica, a odlično se slaže uz slana i slatka jela.
Sastojci:
- jedna i pol šalica jabučnog octa
- osam cijelih srednjih jabuka tanko narezanih
- dvije žice meda (po želji)
- 1/4 žličice mljevenog cimeta (po želji)
- 1/4 žličice mljevenog klinčića (po želji)
Priprema:
Prokuhajte jabuke. Lagano pirjajte na srednje niskoj temperaturi često miješajući, dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Kad se jabuke počnu raspadati, maknite ih s vatre. Smjesu sameljite i procijedite kroz sito kako biste odbacili koru, sjemenke i stabljike. Vratite smjesu na vatru i dodajte med, cimet i klinčić (ako koristite ove sastojke). Kuhajte povremeno miješajući na niskoj temperaturi četiri sata ili dok se smjesa ne zgusne i potamni. Kad postignete željenu gustoću, smjesu dovedite do vrenja.
Smjesu čuvajte u hladnjaku i konzumirajte kad poželite nešto ukusno, domaće i zdravo.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati