Bolja od dalgone: Jeste li čuli za međimursku kavu?
DALGONA kava hit je na društvenim mrežama, no opasna konkurencija mogla bi joj postati međimurska kava.
Riječ je o tradicionalnom desertu s tog područja, a iako je recept mrvicu kompliciraniji od onog za dalgona kavu, konačni rezultat mogao bi vas oduševiti.
Sastojci
500 ml vode
2-3 žlice kave
3 žumanjka
šećer
nekoliko kapi ruma ili rum-šećer
200 ml slatkog vrhnja
čokoladne mrvice
Priprema
Vodu zavrijte te u nju dodajte rum (ili rum-šećer). U tu vodu zatim stavite kavu te je zakuhajte kao što biste napravili da radite tursku kavu.
Žumanjcima dodajte šećer (jedna žlica šećera po žumanjku) te smjesu pjenasto izmutite. Zatim tu smjesu stavite kuhati na pari dok ne dobijete kompaktnu, gušću smjesu.
Izmiksajte slatko vrhnje za šlag.
Kada ste sve završili, u visoku staklenu čašu najprije ulijte kavu (po želji možete dodati i još malo ruma), zatim na kavu stavite nekoliko žlica kreme od žumanjaka te na to šlag koji možete posuti čokoladnim mrvicama.
Uživajte!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati