Ups kruh: Recept za kruh bez ugljikohidrata
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
INTERNETSKA legenda kaže da je "ups kruh" svoje ime dobio jer je nastao - slučajno! No, bez obzira na (ne)istinitost te priče, važno je da se radi o kruhu s minimalnim udjelom ugljikohidrata (0,8g po komadu) što je izvrsna opcija za one koji su na prehrani bogatoj mastima, a s niskim nivoom ugljikohidrata.
Ups kruščići se unekoliko razlikuju od tradicionalnog kruha - mekši su i spužvastiji te više teksturom podsjećaju na debele palačinke, no upravo zbog toga izvrsni su za raditi sendviče. Zbog neutralnog okusa, ups kruščiće posluži uz slatke ili slane namirnice.
Sastojci:
- 3 velika jaja
- 100 grama krem sira
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
Postupak:
Razdvoji jaja, bjelanjke u jednu zdjelu i žumanjke u drugu. Istuci bjelanjke zajedno sa solju dok ne dobiješ čvrsti snijeg.
Pomiješaj žumanjke i krem sir dok ne postanu glatka smjesa. Dodaj prašak za pecivo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pažljivo dodaj bjelanjke u kremu od žumanjaka i sira - pokušaj zadržati što više zraka u bjelanjcima.
Stavi 6 velikih kruščića na protvan na kojem je papir za pečenje. Peci u sredini pećnice na 150 stupnjeva oko 25 minuta - dok ne postanu zlatni.
Izvor: Fit-team
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati