Liječnik jede ovu hranu svaki dan kako bi dulje živio, preporučuje ju svima
MNOGA istraživanja dosad su pokazala da redovito konzumiranje određene hrane može drastično poboljšati zdravlje našeg organizma, ali i utjecati na našu dugovječnost. Upravo se s tom tvrdnjom slaže liječnik Michael Greger koji naglašava da i sam svakodnevno jede pojedine namirnice jer, kako objašnjava, dokazano produljuju životni vijek.
Mahunarke
Mahunarke obuhvaćaju različite vrste graha, uključujući soju, grašak, slanutak te leću, a liječnik savjetuje da bismo trebali pojesti barem dvije porcije mahunarki dnevno. Naime, ove zdrave namirnice sadrže niz esencijalnih hranjivih tvari, uključujući proteine, ugljikohidrate, dijetalna vlakna i antioksidanse, sastojke koji itekako utječu na poboljšanje našeg zdravlja, ali i na dugovječnost.
Bobičasto voće
Iako oduvijek znamo da je voće zdravo za naš organizam, nova istraživanja pokazala su da postoji poveznica između bobičastog voća poput borovnica, malina te jagoda s duljim životom te smanjenjem rizika od brojnih smrtonosnih bolesti.Liječnik preporučuje da ih je najbolje jesti kao dio doručka ili zdravi međuobrok.
Kupusnjače
U kupusnjače ubrajamo povrće poput brokule, cvjetače, kupusa, prokulica i kelja, a svakodnevnom konzumacijom ove ukusne hrane doprinosimo i duljem životu, objašnjava Greger koji preporučuje barem jednu porciju kupusnjača dnevno, najbolje za ručak.
Orašasti plodovi
Bademi, orasi, lješnjaci, pistacije, chia sjemenke, sjemenke bundeve, suncokreta ili sezama samo su neki od zdravih orašastih plodova koje Greger preporučuje da jedemo na dnevnoj bazi.
Začini
Iako nisu svi začini jednako kvalitetni i dobri za naše zdravlje, jedna žličica kurkume dnevno itekako će pomoći očuvanju našeg zdravlja, ali i pridonijeti duljem životnom vijeku, napominje liječnik.
Cjelovite žitarice
Cjelovite žitarice iznimno su važan dio naše prehrane, prvenstveno zahvaljujući brojnim nutritivnim vrijednostima koje pridonose zdravlju naših crijeva te cjelokupne probave, Namirnice kao što su heljda, proso, zob, raž, smeđa riža, integralna tjestenina ili kvinoja zato bismo trebali, objašnjava Greger, jesti svakodnevno, bez obzira na to je li riječ o doručku, ručku ili večeri.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati