Dijetetičari izdvojili namirnice koje biste zimi trebali jesti više puta tjedno
S POČETKOM zime i sve hladnijim danima, potrebno je osigurati si što više ugode. To uključuje i konzumiranje ukusnih namirnica savršenih za zimu. Konzumiranje određenih namirnica može vam pomoći da budete puni energije, zdravi i dobrog raspoloženja. Dijetetičari su za Health Shots izdvojili neke od najboljih namirnica u kojima možete uživati tijekom zime.
Mrkva: Bogata beta-karotenom, koji tijelo pretvara u vitamin A, mrkva pomaže u održavanju imunološkog sustava i održavanju zdravog vida. sadržaj vlakana u mrkvi potiče zdravu probavu zbog čega ju je posebno korisno često dodati u jelovnik.
Slatki krumpir: Prepun vlakana i antioksidansa, uključujući beta-karoten i vitamin C, slatki krumpir pomoći u jačanju imuniteta i borbi protiv upala. Također su odličan izvor vitamina A.
Rotkvica: Bogata vitaminom C, rotkvica jača imunitet tijekom hladnog vremena. Njihov papreni okus daje svježu hrskavost zimskim salatama i pomaže u detoksikaciji tijela i poboljšava probavu.
Bundeva: Poznata po tome što je bogata vitaminima, poput A i C, bundeva je povrće koje se može kombinirati na različite načine. Ako je jedete u obliku juhe, pružit će vam pravi osjećaj ugode i topline koji svi žele osjetiti tijekom hladnih dana. Izvrsna je namirnica koja pozitivno utječe na imunitet, zdravlje kože i probavu.
Špinat: Prepun željeza, kalcija i vitamina A i C, koji pomažu u borbi protiv umora i održavaju jake kosti tijekom zime. Špinat je savršen za juhe, salate, u smoothiejima ili kao ukusan i zdrav prilog, prenosi Health Shots.
Cvjetača: Bogata antioksidansima i vlaknima, cvjetača pomaže u jačanju imunološkog sustava i pomaže probavi. Može se peći, pasirati ili dodati juhama za hranjivi poticaj.
Grašak: Svježi grašak pun je vlakana, proteina i bitnih vitamina, što vam pomaže da ostanete puni energije tijekom zimskih mjeseci. Mogu regulirati razinu šećera u krvi i dodati okus jelima.
Mahune: S niskim sadržajem kalorija i visokim udjelom vitamina A, C i K, mahune su bogate vlaknima, koja pomažu probavi i promiču zdravlje srca tako što pomažu u kontroli razine kolesterola, prenosi Health Shots.
Kupus: Ovo popularno zimsko povrće bogato je vlaknima i vitaminom C koji pomaže u borbi protiv prehlade. Također je odličan izvor antioksidansa i može se dodati salatama, varivima ili pirjati kao zdravi zimski prilog.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati