Topi se u ustima: Imamo recept za blagdanski cheesecake bez pečenja
Sadržaj nastao u suradnji s: Mondelez
BOŽIĆ nam je pred vratima, a blagdanski stolovi uskoro će se ispuniti mirisima toplih kolača i raznih delicija. Društvene mreže pune su recepata za slastice. No, među raspucancima, fritulama i medenjacima, zašto ne biste pripremili nešto drugačije - kremasto i osvježavajuće?
Poznat po kremastoj teksturi i bogatom okusu, cheesecake je jedan omiljenijih deserata na svijetu. Njegova popularnost leži u jednostavnosti pripreme i beskrajnim mogućnostima kombiniranja okusa, od klasičnih voćnih dodataka do čokoladnih varijacija.
Stoga smo izdvojili verziju za koju smo sigurni da će je voljeti gotovo svi - i mali i veliki sladokusci. K tome, za pripremu nije potrebno paliti pećnicu, a većinu sastojaka sigurno već imate doma.
Za pripremu ovog recepta trebat će vam: 250 g Oreo Original keksa, 80 g otopljenog maslaca, 400 g krem sira, pet žlica šećera u prahu i 300 ml slatkog vrhnja. Oreo Original keksi poznati su diljem svijeta i rado se jedu uz mlijeko ili samostalno.
Oreo keks već je dugo poznat širom svijeta po svojoj hrskavoj teksturi i jedinstvenom okusu, koji mnogima omogućuje uživanje u Oreo ritualu – twist, lick, dunk. Kombinacija kremastog vanilijinog punjenja i keksa s dodatkom kakao nota čini ga izvrsnim izborom za pripremu zimskog cheesecakea. Od sada su Oreo Original keksi dostupni u novoj verziji - s još više kakaa - te pripremljeni po novoj recepturi.
Brz i jednostavan desert za sve zajedničke trenutke
Ako ste ljubitelj jednostavnih i brzih, a ukusnih deserata, ovaj cheesecake je dobar izbor za vas. Ne samo da je priprema brža nego većine božićnih slastica te nema potrebe za paljenjem pećnice, već se i radi s omiljenim Oreo Original keksima, koji ovom kolaču daju prepoznatljiv okus. Pripremite ga s bližnjima i stvorite zajedničke uspomene u kuhinji.
Za pripremu ovog kolača trebat će vam otprilike 20 minuta, a zatim ga je potrebno rashladiti najmanje tri do četiri sata prije vađenja iz kalupa i serviranja.
Za početak, uzmite Oreo kekse i usitnite ih u fine mrvice. Možete koristiti blender ili to učiniti ručno pomoću valjka za tijesto i plastične vrećice. Kad dobijete sitne mrvice bez većih komada, dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
Smjesu potom utisnite u kalup za torte (promjera 24 cm) pazeći da je ravnomjerno rasporedite. Pustite neka se podloga hladi u hladnjaku dok pripremate kremu.
Umutite slatko vrhnje u čvrsti šlag. U drugoj zdjeli miksajte krem sir sa šećerom u prahu dok ne dobijete svilenkastu, glatku smjesu. Polako dodajte šlag i pažljivo ih spojite u laganu, prozračnu kremu, srce ovog deserta.
Sačuvajte koji Oreo Original keks za dekoraciju
Za dekoraciju i još bolji okus prstima ugrubo usitnite nekoliko komada Oreo Original keksa na manje komadiće i ručno ih umiješajte u kremu. Svaki zalogaj će biti pun hrskavih keksića.
Zatim premažite kremu preko ohlađene podloge, poravnajte ju i pospite preostalim mrvicama Oreo Original keksa. Ako ne želite usitniti kekse, možete ih poslagati po kolaču i tako ga ukrasiti.
Nakon toga cheesecake treba malo odstajati. Stavite ga u hladnjak na nekoliko sati kako bi se svi okusi povezali i učvrstili.
Kad ga iznesete na stol, Oreo cheesecake izgledat će toliko privlačno da ćete poželjeti odmah zgrabiti komad. Prvi zalogaj otkrit će zašto je ovaj kolač toliko omiljen među svim generacijama - kremasta tekstura, blagi okus sira i note Oreo Original keksa čine ga pravim užitkom.
Ovaj desert objedinjuje najbolje od oba svijeta - kremoznost i bogat okus cheesecakea te hrskavu teksturu i prepoznatljiv okus Oreo Original keksa. Brzo se priprema, jednostavan je i ne treba mu pećnica.
Taman za blagdansko veselje.
Sponzorirani sadržaj donose Index i Mondelez prema najvišim profesionalnim standardima.
bi Vas mogao zanimati
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti