Jelo gotovo za 45 minuta, ove će vas punjene njoke oduševiti
NAKON piletine koju ste, vjerujemo, već isprobali, vrijeme je za pomalo neobičan spoj koji će vas oduševiti.
Poznati hrvatski chef Hrvoje Zirojević donosi vam recept za domaće njoke punjene kozicama i pancetom.
Za pripremu ove poslastice potrebno vam je svega 45 minuta, a kako to izgleda pogledajte u videu.
Sastojci:
- 400 g kuhanog krumpira
- 70 g glatkog brašna
- 50 g oštrog brašna
- 3 žumanjka
- 100 g maslaca
- 10 g soli
- 2 g papra
- 2 g muškatnog oraščića
- 250 g repova kozica
- 60 g pancete
- 15 g kosanog češnjaka
- 5 g kosanog peršina
- 0,5 dcl bijelog vina
- 1,5 dcl riblje juhe/temeljca
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- 20 g grana padano sira
Priprema
- Od kuhanog krumpira, brašna (glatkog i oštrog), žumanjaka, otopljenog maslaca te soli i muškatnog oraščića umijesite tijesto za njoke. Tijesto izradite do željene tvrdoće, ali ne pretjerujte s brašnom kako vam tijesto ne bi bilo prežilavo.
- Od dobivenog tijesta izradite deblje zmijice koje kasnije isijecite na deblje njoke 3x3 cm te ih prstima formirajte u oblik pravokutnika. Pravokutnik punite jednim repom od kozice i komadićem pancete te ih zamotajte u valjak. Gotove njoke kuhajte u uzavreloj slanoj vodi 3-4 minute.
- U međuvremenu pripremite umak. U prigodnoj tavi na maslinovom ulju pirjajte češnjak, peršin i repove kozica, podlijte bijelim vinom i začinite. U momentu kada vino ishlapi, dodajte riblju juhu ili temeljac te u tom trenutku dodajte i kuhane njoke u umak i sve završite maslacem.
- Gotove njoke servirajte u željenu zdjelu i posipajte s listićima sira grana padano.
Dobar tek!
Sadržaj donosi Index u suradnji s Plodinama te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti