Poznati chef pripremio musaku koju ćete obožavati, donosimo recept
AKO TRAŽITE inspiraciju za sutrašnji ručak, na pravom ste mjestu. Donosimo vam još jedan zanimljiv recept poznatog hrvatskog chefa Mate Jankovića.
Ovog vam puta otkrivamo recept za musaku kakvu još niste probali. Jednostavna je za pripremu, a oduševit će svakog tko je proba.
Kako izgleda priprema musake od tikvica s citrus kiselim vrhnjem, pogledajte u videu u nastavku.
Sastojci za 4 osobe:
- 1,5 kg tikvica
- 0,5 kg mljevenog mesa
- 0,4 kg luka
- 3 češnja češnjaka
- 2 dl crnog vina
- dimljena crvena paprika
- sol
- papar
- 0,4 dl mlijeka
- tabasco
- barrique jabučni ocat
- muškatni oraščić
- 3 jaja
- 150 g kiselog vrhnja
- žlica sjeckanog peršina
- korica 1 limuna
Priprema:
1. Izrežite tikvice na ploške, posolite ih i pustite da odstoje. S papirom pokupite vodu koja je iz njih izašla, ispecite ih u tavi na maslinovom ulju i pustite da odstoje sa strane.
2. Na maslinovom ulju dinstajte luk sjeckan na kockice, dodajte češnjak i mljevenu junetinu te dinstajte dok ne ispari sva tekućina.
3. Dodajte sol i papar te crno vino. Kuhajte dok se vino ne izreducira, dodajte i dimljenu crvenu papriku, barrique jabučni ocat i tabasco.
4. U posudu za pečenje stavite sloj tikvica, dodajte sloj mesa i stavite tikvice na vrh. U posudu stavite jaja, sol, papar, mlijeko i peršin te zalijte preko mesa i tikvica.
5. Sve pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 30-40 minuta. Odmorite jelo nakon pečenja 20-30 minuta. U vrhnje stavite muškatni oraščić, koricu limuna, sol, papar i peršin te poslužite uz musaku.
Dobar tek!
> VIDEO Mate Janković ima odličan recept, ovaj ćete rižoto obožavati
Sadržaj donosi Index u suradnji s Plodinama te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
bi Vas mogao zanimati
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti