Znamo trik uz koji će vam rotkvice ostati hrskave i tjedan dana
PRIJE par tjedana tražili smo rotkvice na tržnici, ali ih još nije bilo. Danas smo ih našli na zagrebačkom Dolcu na više štandova. Cijena je 5 kuna za pušlek (vezicu), odnosno 10 kuna ako kupujete tri vezice odjednom. Fine su u salatama jer daju hrskavost i imaju baš svjež okus.
Ako ste ih kupili previše ili vam jednostavno smeta hrpa lišća na njima, a uz to želite i da ostanu hrskave što duže, znamo kako ih je najbolje spremiti u hladnjak. Nemojte ih samo baciti u ladicu za povrće, pogotovo s elastikom kojom je zavezano lišće jer će tako stisnuto ubrzo početi venuti i trunuti.
Odrežite lišće i ostavite samo mali dio stabljika kao na slici dolje, 1 do 2 centimetra, kako ne bi prerano uvenule. Operite ih, osušite čistom krpom i stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje (još bolje ako je na zip) te držite u hladnjaku.
Ako izbjegavate plastične vrećice, stavite ih u staklenu posudu s poklopcem koji ne propušta zrak. Pojedite ih u roku od tjedan dana jer ne mogu trajati vječno ni kad su ovako spremljene, ali osjetit ćete razliku u hrskavosti između toga kad ih u hladnjaku držite na ovaj način ili samo stavljene na policu/u ladicu.
Ako vam na pamet još ne pada ideja što s njima, možete ih koristiti u salatama, ali i ukiseliti.
Ako isprobate ove recepte, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati