Pahuljasto lagane i sočne palačinke s jabukama
Foto: Shutterstock
VRLO JEDNOSTAVNE i brze palačinke kojima ćete oduševiti ukućane u trenu. Vrijeme potrebno za pripremu bit će jednako kako kod klasičnih palačinki, a dobit ćete pahuljasto lagane i sočne palačinke.
Sastojci: (za 4 porcije)
¼ šalice rastopljenog maslaca
1 jaje
1 šalica mlijeka
1 šalica naribanih jabuka
1 šalica brašna
1 prašak za pecivo
1 čajna žličica cimeta
1 žlica šećera
Za umak:
1 žlica gustina
200 ml soka od jabuke
1 jabuka
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Za mjerenje koristite šalicu od 250 ml.
U zdjeli promiješajte maslac, jaje, mlijeko, brašno, cimet i šećer.
Pjenjačom izradite u glatku smjesu.
Dodajte naribane jabuke.
Smjesu žlicom stavljajte na ugrijanu tavu.
Ove palačinke pecite u obliku malenih uštipaka i poslužite uz topli umak i sladoled po želji.
Umak napravite tako da u soku kuhate naribanu jabuku desetak minuta dok ne omekšaju.
Potom dodajte žlicu gustina i kuhajte uz neprestano miješanje 5 minuta i poslužite uz tople palačinke.