Produžite rok trajanja namirnicama u vašem hladnjaku
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
LUK skladištite u starim najlonkama
Odrežite nogavice starim najlonkama i punite ih lukom. Između glavica luka svežite čvorove kako se ne bi dodirivali. Ovakav način skladištenja održat će luk svježim i do osam mjeseci.
Mladi luk čuvajte u zamrzivaču u plastičnoj boci
Mladi luk temeljito operite i nasjeckajte. Ostavite na kuhinjskoj krpi dok se u potpunosti ne osuši. Tada ga stavite u čistu plastičnu bocu i u zamrzivač. Osim što će ostati svjež, upotreba će biti vrlo jednostavna kada vam zatreba.
Začinsko bilje čuvajte u čaši
Lisnato začinsko bilje najbolje je staviti u čašu napunjenu vodom i prekriti plastičnom vrećicom. Vodu redovito mijenjajte sve dok ne potrošite začine. Ovakav način čuvanja idealan je za svježe začine poput peršina, bosiljka i metvice.
Octom produžite trajanje bobičastog voća
Nakon kupovine jagoda, borovnica, malina i kupina potopite voće u posudu u kojoj ste prethodno promiješali 50 ml vinskog ili jabučnog octa sa 500 ml vode. Ostavite voće u otopini nekoliko minuta, procijedite i spremite u hladnjak. Voće će tako moći ostati svježe najmanje tjedan dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rajčice prije odlaganja u hladnjak izvadite iz vrećice
Kako biste spriječili otpuštanje etilena koji ubrzava truljenje rajčice rajčicu izvadite iz vrećice prije nego ju odložite u hladnjak.
Čuvanje gljiva
Gljive je bolje čuvati u hladnjaku nego spremiti u zamrzivač jer smrzavanjem gube na svojoj kvaliteti. Kako biste produžili rok trajanja gljivama čuvajte ih u papirnatoj vrećici.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati