Brzo i jednostavno: Proljetna salata od divljih šparoga
Foto: Duško Marušić/Pixsell
SEZONA je šparoga - supernamirnice dostupne svima. Šparoge su odlične za bubrege i čišćenje organizma od toksina. Donosimo vam brzi i jednostavni recept za proljetnu salatu od divljih šparoga, jaja, rotkvica i krumpira.
Potrebni sastojci za 1 osobu
250 g divljih šparoga
2 jaja
5 komada rotkvica
2 srednje velika krumpira
4 masline
žličica kapara
i za preljev maslinovo ulje, papar, sol, limun
PRIPREMA
1. Trebate oprati krumpire i neoguljene ih staviti kuhati. Kad se skuhaju potopite ih u hladnu vodu da se brže ohlade za guljenje.
2. Stavite kuhati jaja koja trebaju biti tvrdo kuhana i ohlađena prije rezanja i dodavanja u salatu.
3. Skuhajte šparoge s malo soli. Nasjeckajte ih na kraće komade i stavite u ledenu vodu kako biste sačuvali njihovu boju i čvrstinu.
4. U zdjelu za salatu stavite maslinovo ulje, sol, papar i polijte sokom od limuna. Sve to izmiješajte i dodajte krumpir.
5. Operite i narežite rotkvice.
6. Sad imamo sve spremno i ohlađeno i možemo složiti salatu. U šparoge dodajte rotkvice, krumpir, masline izrezane na kolutiće i kapare. Na kraju dodajte jaja, lagano promiješajte i provjerite okus.
Nakon toga vam ostaje samo da uživate u ovom predivnom proljetnom danu i u svakom zalogaju ove salate.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati