Mama otkrila kako djeci radi minijaturna jaja na oko, stručnjaci kažu da je to opasno
IAKO su minijaturna jaja na oko postala hit među djecom, roditelji bi trebali biti na oprezu, upozoravaju stručnjaci.
Tiktokerica Alexandra Bewicke iz Australije prošloga je tjedna objavila video kojim je otkrila kako priprema taj djeci privlačni doručak. No njena snimka je izazvala zabrinutost.
Bewicke navečer u zamrzivač stavlja dva svježa jaja u ljusci.
"Ujutro ih ogulite dok su još smrznuta", rekla je pokazujući proces pripreme.
Smrznuta jaja je narezala na kolutiće pa ih stavila u tavu i ispekla te servirala na tanjur i dala kćeri.
"Moja kći u njima uživa, nadam se da će i vaša djeca", dodala je Bewicke na kraju.
Video je pregledan 12.3 milijuna puta. Dok su neki oduševljeni idejom rekli da će isprobati ovaj način pripreme, druge je zanimalo zašto umjesto ovoga ne napravi tvrdokuhana jaja.
"Doslovno dobiješ istu stvar", smatra jedna osoba.
Ima i onih koje je zabrinulo smrzavanje sirovih jaja.
"Nisam sigurna da je ovo sigurno. Smrznuti pa staviti direktno na vatru? Vjerojatno nije najmudrija odluka", "Žao mi je što moram uništiti zabavu, ali to je vrlo nezdrav način pripreme", poručili su.
Na stranici Američke agencije za hranu i lijekove (FDA) stoji da to doista nije zdravo raditi.
"Jaja se ne bi trebala smrzavati u ljusci", napominju.
Ipak, ako odlučite smrznuti jaja, postoji siguran način da to učinite, ako ih mislite iskoristiti u roku od godinu dana od smrzavanja, navodi FDA.
"Ako želite smrznuti cijela jaja, istucite žutanjke i bjelanjke zajedno. Bjelanjke možete smrznuti istučene i same."
Dijetetičarka Sarah Kriger za Fox News je također prokomentirala trik mame iz Australije.
"Mala djeca, trudnice, imunološki ugrožene osobe, ljudi koji su operirani ili su bili u bolnici i starije osobe ne bi trebali jesti nedovoljno kuhana ili pečena jaja zbog rizika od trovanja salmonelom", smatra.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati