Postoji nešto što morate napraviti prije kuhanja riže kako bi ona bila ukusnija
RIŽA je ključni sastojak mnogih naših jela. Jeftina je, nije previše nezdrava i ima dugi rok trajanja tako da uvijek možete imati jedan paket za hitne slučajeve u ormaru.
No unatoč tome što je često koristimo, mnogi će priznati da još uvijek uspijevaju pogriješiti prilikom njene pripreme.
Stoga nam je vrhunski kuhar Monty Koludrović iz Australije otkrio tajni trik koji bi nam napokon mogao olakšati kuhanje ove žitarice.
"Kada rižu dobro operete, ona je skroz drugačija. Ali isprati je morate do 30 puta. Da, 30 puta! Pranje riže uklanja nečistoće i škrob iz zrna zbog čega riža postane pahuljasta. Kuhanje bez pranja stavlja vaše jelo u opasnost da će biti gumasto i ljepljivo", rekao je kuhar.
Svojedobno su i znanstvenici davali preporuke kako je rižu dobro ostaviti da odstoji u vodi preko noći, jer će se tako smanjiti količina štetnih sastojaka za čak 80 posto, a ponajviše zato da bi se smanjile razine arsena u njoj.