Proljetni prijedlog za zdrav ručak: Rižot s kozicama i rajčicama
Foto: 123rf
NAKON dugih zimskih mjeseci, vrijeme je da konzumiramo laganiju hranu koja će nam pružiti obilje nutritivnih vrijednosti i pomoći nam u skidanju viška kilograma nakupljenih preko zime.
PRIPREMA (za 2 osobe)
1. Popržite kozice (500 g svježih kozica) na maslinovu ulju na jakoj vatri 1-2 minute sa svake strane te dodajte sol i papar.
2. Uklonite kozice pa na istom ulju pirjajte luk. Možete dodati malo vode.
3. Dodajte poriluk, oguljenu nasjeckanu rajčicu i usitnjeni češnjak. Sve to pirjajte minutu i dodajte slatku papriku, timijan, čili i limun.
4. Ubacite rižu u tavu, dodajte vodu i peršin. Potom ubacite tikvice te kuhajte dok se riža ne skuha, često miješajući. Dodajte još začina po potrebi.
5. Zadnjih pola minute ubacite kozice da se opet malo zagriju. Pospite peršinom i poslužite.
Dobar tek!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati