Namirnice koje ne smijemo podgrijavati
Foto: 123RF
UBRZANI način života tjera nas na podgrijavanje hrane.
I to je nekad neizbježno no važno je da znate koje namirnice nipošto ne biste smjeli podgrijavati, jer loše utječu na vaš organizam.
Meso
Podgrijavanjem mesa ono mijenja strukturu proteina koje naše tijelo tako više ne prepoznaje pa je ono najgore za podgrijavanje.
Povrće
Cikla, celer, mrkva i špinat zagrijavanjem postaju kancerogeni, jer se nitrati u njima pretvaraju u nitrite - opasne spojeve.
Jaja
Kao i piletina, i jaja su često kontaminirana salmonelom pa ih nipošto nemojte podgrijavati.
Juha
Vjerojatno to često radite no juha se ne bi smjela podgrijavati, već jesti odmah nakon što je skuhana i topla.
Gljive
Ne smiju se podgrijavati nit jesti idući nakon pripremanja zbog toga što sadrže puno bjelančevina koje stajanjem i podgrijavanjem postaju štetne.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati