Ostatke hrane nemojte spremati u foliju, to može biti itekako opasno
TIJEKOM blagdana višak hrane najčešće završava u hladnjaku, a stručnjaci upozoravaju da ostatke pritom nikako ne spremate u foliju.
To može biti itekako opasno za vaše zdravlje. Naime, kada hranu stavite u foliju, zrak još uvijek može ulaziti, a to je otvoreni poziv bakterijama.
“Kada ima zraka, bakterije se mogu brže razmnožavati pa hranu trebate pravilno pohraniti kako biste izbjegli trovanje”, pojašnjava Lindsay Malone, dijetetičarka iz klinike u Clevelandu.
Najbolji način je hranu spremati u staklene ili plastične posude u koje zrak ne može ulaziti, ali prije nego što ih pospremite u hladnjak, pričekajte da se ostaci ohlade.
Malone dodaje da je pametno pričekati barem dva sata, a tek onda spremnik s ostacima hrane staviti u hladnjak ili zamrzivač.
“Ako vam je ostalo malo hrane, stavite je u hladnjak. Međutim, veće količine je isplativije podijeliti na manje porcije i smrznuti. Kada poželite jesti, izvadite ih”, upozorava.
Ovo će vam pomoći da izbjegnete dočekati Novu godinu na wc-školjci. Barem trovanje hranom neće biti uzrok.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati