Zimski fitness kolač za pamćenje
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Pinterest
PONOVNO je zahladilo, zima nas je podsjetila na miris i okus kombinacije jabuka i cimeta, a koja stvara dodatan osjećaj topline i u najtoplijem domu.
Ovaj miris gotovo svakoga podsjeti na lijepe životne trenutke. Navedeno je možda rezultat činjenice kako miris cimeta potiče kognitivne funkcije i pamćenje.
Neka vas pozitivne misli i savršen okus prate i u narednim zimskim fitness danima.
PONOVNO je zahladilo, zima nas je podsjetila na miris i okus kombinacije jabuka i cimeta, a koja stvara dodatan osjećaj topline i u najtoplijem domu.
Ovaj miris gotovo svakoga podsjeti na lijepe životne trenutke. Navedeno je možda rezultat činjenice kako miris cimeta potiče kognitivne funkcije i pamćenje.
Neka vas pozitivne misli i savršen okus prate i u narednim zimskim fitness danima.
Sastojci:
600 g jabuka
50 g mljevenih zobenih pahuljica
30 g whey proteina (karamela ili vanilija ili bijela čokolada)
2 bjelanjka
2 jušne žlice cimeta
3 čajne žlice stevije u prahu
pola vrećice praška za pecivo
Priprema:
3 čajne žlice stevije u prahu
pola vrećice praška za pecivo
Priprema:
- 1. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg
- 2. 400 g oguljenih jabuka izmiksajte s 4 jušne žlice vode kako biste dobili kašu, dok preostale jabuke narežite na sitne kockice
- 3. U posudi pomiješajte snijeg od bjelanjaka, mljevene zobene pahuljice, kašu od jabuka te kockice jabuka, whey protein, prašak za pecivo, cimet i steviju u kompaktnu smjesu
- 4. Smjesu izlijte na protvan, koji prethodno prekrijte papirom za pečenje, i ostavite nekoliko minuta da se oblikuje
- 5. Pećnicu zagrijte na 200 °C i pecite kolač u trajanju od 25 min
Nakon pečenja ovaj kolač je izrazito vruć, osobito u svojoj unutrašnjosti, stoga ga prije posluživanja ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi u trajanju od minimalno 20 min.
Dobar tek!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati