Njam! Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov je za pola sata (i ne peče se)
KREM SIR, maline, bijela čokolada... Kombinacija koja garantira savršen proljetni desert. Index Recepti donose vam genijalan recept za cheesecake koji je brzo postao apsolutni hit na društvenim mrežama.
Osim samog okusa, svidjet će vam se i jednostavna priprema za koju nije potrebna pećnica.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Ukupno vrijeme: 30 minuta
Porcije: 12 porcija
Sastojci
Podloga:
- 200 g petit keksa
- 120 g maslaca
Krema od sira:
- 250 g mascarponea
- 500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
- 250 g krem sira
- 100 g nasjeckane bijele čokolade
- 50 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 5 g želatine u prahu
Žele od malina:
- 200 g malina, svježih ili smrznutih
- 50 ml vode
- 1 žlica šećera
- 15 g vanilin šećera
- 1.5 žličica želatine
- 3 žlice vode za želatinu
Glazura:
- 200 g nasjeckane bijele čokolade
- 250 ml vrhnja za šlag
- 100 g malina za dekoraciju
Priprema
Podloga:
Za ovu tortu koristite kalup promjera 26 cm. Kekse sameljite u blenderu, a maslac rastopite. Premažite kalup s malo rastopljenog maslaca, a ostatak promiješajte s razmrvljenim keksima. Smjesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup.
Žele od malina:
U manjoj posudi promiješajte želatinu s 3 žlice vode te ostavite 10 minuta da nabubri. Maline prokuhajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer. Maline maknite s vatre i usitnite štapnim mikserom ili blenderom te dodajte želatinu dok su još vruće. Miješajte sve dok se želatina u potpunosti ne rastopi. Sirup procijedite od koštica i ostavite sa strane da se ohladi.
Krema od sira:
150 ml vrhnja za šlag pomiješajte sa želatinom te zagrijte do vrenja pa maknite s vatre i ubacite kockice bijele čokolade. Povremeno miješajući, ostavite da se čokolada rastopi i ohladi.
Ostatak vrhnja izmiksajte u šlag. Kad se šlag zgusne, ubacite mascarpone, krem sir, šećer i ekstrakt vanilije te miksajte srednjom brzinom dok se sastojci ne povežu. Postupno dodajte ohlađeno vrhnje s čokoladom, cijelo vrijeme miksajući srednjom brzinom.
Pola smjese od sira stavite u kalup na razmrvljene kekse, poravnajte i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Na stisnutu i ohlađenu kremu žlicom ravnomjerno rasporedite sirup od malina. Ponovno stavite u zamrzivač na 20-30 minuta dok se žele u potpunosti ne stisne.
Preostalu smjesu od sira ravnomjerno rasporedite po želeu od malina te stavite u zamrzivač dok pripremate glazuru.
Glazura:
Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja. Ubacite čokoladu, promiješajte i ostavite da se ohladi. Kada se dovoljno stisne, tortu izvadite iz zamrzivača i nožem prođite uz rub kako bi se lakše odvojila od kalupa. Izvadite je iz kalupa. Tortu stavite na rešetku, a ispod rešetke lim za pečenje. Prelijte je glazurom od bijele čokolade i dekorirajte malinama po želji. Nakon toga tortu stavite na 30 minuta u zamrzivač pa u hladnjak do posluživanja.
***
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata - pretplatite se na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati