Ombre cheesecake gotov je za pola sata, a osvaja i izgledom i okusom
NA DRUŠTVENIM mrežama ste posljednjih dana sigurno uočili ombre cheesecake, koji na prvu osvaja izgledom, ali i okusom.
Index Recepti donose vam recept za ovu kremastu i prekrasnu slasticu čiji su glavni sastojci bobičasto voće i krem sir. I još jedan plus - priprema torte neće vam oduzeti puno vremena.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Ukupno vrijeme: 35 minuta
Porcije: 8 porcija
Sastojci
Preljev:
- 300 g šumskog voća
- 50 g šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 3 žlice vode
- 5 g želatine u prahu
Podloga:
- 150 g petit keksa
- 50 g rastopljenog maslaca
Krema od sira:
- 300 g krem sira sobne temperature
- 400 g vrhnja za šlag
- 60 g šećera u prahu
- 5 g želatine u prahu
- 2 žlice hladne vode
- Bobičasto voće za dekoraciju
Priprema
Preljev:
Prvo pripremite preljev od voća kako bi se ohladio i stisnuo. Stavite voće, šećer, limunov sok i 1 žlicu vode u manji lonac na srednje jaku vatru i pustite da lagano krčka, povremeno miješajte, otprilike 15 minuta, dok se umak ne zgusne. Sklonite s vatre i procijedite preljev kroz sito. U manjoj posudi pomiješajte želatinu s 2 žlice vode i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta. Stavite želatinu na laganu vatru samo da se otopi, a zatim je ulijte u procijeđeni preljev od voća. Promiješajte i ostavite preljev na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Podloga:
Kekse sameljite u blenderu do mrvičaste teksture, prebacite u posudu, zalijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Pripremite kalup promjera 18 cm, lagano ga namastite i pomoću dlana ili dna čaše utisnite kekse.
Krema od sira:
Otopite želatinu u hladnoj vodi i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta. U posudi srednje veličine izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, a u drugoj posudi umutite vrhnje u čvrsti šlag. Postupno špatulom umiješajte šlag u kremu od sira.
Stavite želatinu na laganu vatru, samo da se otopi, a zatim je ulijte u kremu od sira i sve dobro promiješajte. Smjesu od sira u jednakim omjerima podijelite u tri posude. U jednu posudu ulijte 1/3 preljeva, u drugu ulijte 2/3, a treću ostavite bez preljeva.
Preko podloge prvo prelijte najtamniju nijansu smjese i ravnomjerno je rasporedite pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim ulijte svjetloljubičastu nijansu krem sira i opet zamrznite na 20 minuta. Završite s običnom smjesom od sira te je ravnomjerno rasporedite i zagladite.
Stavite u hladnjak preko noći da se torta stisne, a prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem po izboru.
***
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata - pretplatite se na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati