"One" kiflice: Imamo par trikova zbog kojih će ispasti baš dobre
"ONE" KIFLICE su kiflice koje pečete ili želite da vam ih netko ispeče uvijek kad vam se jede nešto domaće, poznato, fino, mekano. Ono kad mama ispeče kiflice nakon škole, za večeru, za uzeti na faks ili za rođendan pa ih svi razgrabe u prvih 15 minuta - to su ove, a recept je OVDJE.
1. Tijesto uvijek poklopite čistom kuhinjskom krpom kad se diže, a važno je da ga držite na toplom mjestu bez propuha - dakle nikako ne blizu prozora ili vrata, pa ni radijatora ako prejako grije. Najbolje je da ga stavite na radnu plohu u kuhinji gdje će biti na miru, nemojte ga tresti dok odmara.
2. Kad rolate kiflice, krajeve "trokuta" možete zavrnuti prema unutra kako nadjev ne bi iscurio. Ne trebate to raditi ako nadjev nije topljiv, a ni ako dobro zatvorite kiflicu kad je motate (pritisnite tijesto sa svake strane nadjeva prije nego što krenete rolati).
3. Kako bi dobile lijepu zlatnožutu boju (a to vrijedi za sve kiflice), premažite ih mješavinom žumanjka i mlijeka.
Ako isprobate ovaj recept, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati