Pita od špinata
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
OSIM što je super rješenje kada vam dolaze gosti, ova ukusna i zdrava pita odličan je i brzinski ručak koji možete poslužiti uz zelenu salatu. Ne volite špinat? Nema veze, ovaj recept ostavlja vam dovoljno prostora za igrati se omiljenim namirnicama. Špinat zamijenite blitvom, šparogama, porilukom ili šunkom.
Tijesto:
1 šalica glatkog brašna
2 prstohvata soli
1/2 šalice maslaca
2 žlice vode
Tijesto umijesite, omotajte prianjajućom folijom i ostavite u frižideru dok ne pripremite nadjev
Nadjev:
180 g špinata, blanširanog i sitno nasjeckanog
4 jaja
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1 žlica maslaca
1 glavica crvenog luka
sok pola limuna
1 šalica mlijeka
1/2 šalice slatkog vrhnja
Tekst se nastavlja ispod oglasa
200 g svježeg sira
sol
papar
vlasac
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rastopite maslac i pirjajte sitno sjeckani luk dok ne dobije boju.
U posudi tucite jaja, dodajte svježi sir i umutiti u glatku smjesu.
Dodajte mlijeko, vrhnje, sol, papar, špinat, pirjani luk, limunov sok i vlasac.
Izmiješajte u jednoliku smjesu i prelijte preko tijesta koje ste prethodno razvaljali i njime obložili kalup za pitu.
Pecite 10 minuta na 200°C, a potom smanjite pećnicu na 170°C i pecite još 35 minuta, odnosno dok sama sredina pite nije postala čvrsta.
Kada je pita pečena ostavite je malo da se ohladi i poslužite!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati