Palačinke od krušaka i banana punjene čokoladom i usitnjenim orašastim plodovima sa šlagom od krušaka i indijskih oraščića
Foto: 123rf
OVO JE prijedlog za slatki, a zdrav i slasan doručak. Palačinke od krušaka i banana punjene čokoladom i usitnjenim orašastim plodovima sa šlagom od krušaka i indijskih oraščića. Njami!
Sastojci za oko 10 palačinki:
3 banane
4 zrele kruške srednje veličine
Priprema:
Banane i komadiće oguljene kruške stavite u blender i izradite u kremu. Na silikonsku podlogu stavljajte po dvije vrhom pune do dvije i pol žlice smjese koju donjom stranom žlice što ravnomjernije raširite u krug promjera oko 13 cm. Palačinke preko noći (oko 8 sati) sušite na 41°C u dehidratoru.
Umjesto dehidratora može poslužiti pećnica s odškrinutim vratima. Po potrebi još okrenite palačinke i posušite s druge strane.
Sastojci za čokoladu:
1 šalica sirovog kakao praha
1 šalica tamnog agava sirupa (ili manje ili neko drugo sladilo)
½ šalice na sobnoj temperaturi omekšalog kokosovog maslaca
Priprema:
Sve ručno ravnomjerno pomiješajte i čokoladni namaz je spreman.
Sastojci za „šlag“ ili sladoled:
2 zrele kruške
1 šalica indijskih oraščića
½ šalice na sobnoj temperaturi omekšalog kokosovog maslaca
2 žličice praha bourbon vanilije
Do 2 ½ šalice bademovog mlijeka* (ili vode)
Sladilo po želji
* bademovo mlijeko sami pripremite u blenderu tako da izradite bademe i vodu u odnosu količina 1:3, npr. 1 šalica badema s tri šalice vode. Procijedite i odvojite mlijeko i bademovo brašno.
Priprema:
Sve sastojke izradite u blenderu. Bademovo mlijeko postupno dodavajte. Količina ovisi o konzistenciji koju želite dobiti. Smjesu izlijte u posudu i držite u hladnjaku ili uz često miješanje u zamrzivaču.
Poslužite!