Ušuškane mrkvice
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Pinterest
UMJESTO hrenovki u tijestu možete umotati i zdrave mrkvice. I pecivo s povrćem može biti ukusno i u to će vas uvjeriti ovaj recept.
Sastojci:
12 mrkvi srednje veličine
500 grama lisnatog testa
Sol
Ulje za prženje
Priprema:
Lisnato tijesto odmrznite u frižideru preko noći ili ga ostavite 30 minuta prije pripreme na sobnoj temperaturi. Mrkve operite, očistite i prepolovite. Kuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju te ih ostavite da se ohlade.
Pržite ocijeđene komadiće na vrućem ulju dok ne porumene. Lisnato tijesto razvaljajte tanko i režite na kvadratiće. U svaki kvadratić umotajte mrkvu i povežite tijesto da se ne bi odmotalo tijekom pečenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poredajte ih na papir za pečenje te stavite u posudu i pecite 15 minuta u pećnicu zagrijanoj na 220 stupnjeva. Služite ovo pecivo sa povrćem kao gricaklicu ili uz obrok.
Dobar tek!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati