Anina seksi kuhinja: Losos u umaku od jogurta i dijetalni desert od zobenih pahuljica
Foto: Filip Dizdar
Drage naše Rouge kuharice, i ove subote smo za vas pripremile dijetalni meni, jer ne odustajemo od priprema za ljeto. Ako ste održavale liniju cijelu zimu - svaka čast, ako kampanjski radite na njoj pred ljeto, slijedite naše recepte! Za glavno jelo pripremile smo losos u umaku od jogurta s đumbirom i limunom, a za desert zobene pahuljice s malinama koje mogu poslužiti i kao savršen doručak. Dobar tek!
Losos u umaku od jogurta
Potrebno:
500 g filea lososa
4 žličice papra
sok pola limuna
2 žličice soli
2 žlice maslinovog ulja
3 dcl nemasnog kiselog jogurta
1 žličica đumbira u prahu
2 češnja češnjaka
4 žličice ljutog senfa
Priprema:
File lososa popaprite, posolite, poprskajte limunovim sokom i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 C i pecite losos oko 25-30 minuta. Umak napravite tako da pomiješate jogurt, đumbir, usitnjeni češnjak, senf i soli po ukusu. Losos prelijte hladnim umakom i poslužite uz kuhano povrće.
Dijetalni desert od zobenih pahuljica
Potrebno:
70 g zobenih pahuljica
1/2 dcl vode
30 g kakaa
1 jaje
2 žlice meda
1 šaka svježih ili smrznutih malina
Priprema:
Pomiješajte vodu i kakao te zalijte zobene pahuljice i pustite da odstoje 5 minuta. Kada pahuljice upiju tekućinu, umiješajte jaje i dobro izmiješajte. Zapecite u pećnici ili stavite u mikrovalnu 5 minuta, dok smjesa ne dobije kruti oblik. Stavite na tanjur i prelijte medom i malinama.
Pssst! Ana nosi Liscin grudnjak "Bloom" iz kolekcije Cheek (199 kn).