Nemojte ih više bacati: 4 načina na koja možete iskoristiti zelene dijelove jagoda
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123 RF
SIGURNE smo kako ste dosad skidali zelene dijelove s jagoda te ih bacali u smeće.
Međutim, možda niste znali kako je taj dio jestiv i zdrav pa vam tako može pomoći u problemima sa želucem ili bolom u zglobovima. Osim toga, ni okus nije tako loš, a podsjeća na špinat ili neko drugo zeleno lisnato povrće.
Upravo zato, mi vam danas donosimo nekoliko zanimljivih načina kako da iskoristite upravo taj dio ovog obožavanog voća.
1. Voćna voda
Zeleni dio jagode odsad ubacujte u svoju bočicu s vodom. Rezultat? Nešto slađa voda, koja je pritom i vrlo osvježavajuća i koja će dati nešto bogatiji okus, nego ona s krastavcima ili limunom.
2. Ocat
Svojoj ljetnoj salati podarite nešto bogatiji okus, ulijevajući u nju ocat s jagodama. Samo pobacajte malo zelenih vrhova na tavicu, zatim dodajte bijeli vinski ocat te propirjajte smjesu. Nakon nekoliko minuta, stavite u staklenku, ohladite te pohranite u ormar do sljedećeg ručka ili večere.
3. Smoothie
Ako u svoje jutarnje piće možete stavljati kelj, špinat ili celer, zašto ne biste mixu dodali i vrh jagoda? Ubacite nekoliko cijelih jagoda, kako bi vaš omiljeni smoothie dobio još bogatiju teksturu i okus.
4. Čaj
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odvojite zelene dijelove te ih ubacite u prokuhanu vodu na nekoliko minuta. Uklonite lišće prije konzumacije.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati