Njljepši božićni recepti: Fini medenjaci
Foto: shutterstock
MIRIS ovih finih kolačića vratit će te u djetinjstvo, a svi će gosti biti oduševljeni tvojim kulinarskih umijećem. Ne moraš im reći koliko je jednostavno.
Sastojci:
500g glatkog brašna
280g šećera u prahu
4 jaja
4 žlice meda
Malo mljevenog cimeta
Usitnjeni klinčić
Limunova kora
1 žlica soda bikarbone ili praška za pecivo
Priprema:
Brašno pomiješaj sa šećerom, sodom bikarbonom i aromama, te dodaj jaja i zagrijani med. Izradi tijesto i ostavi ga da miruje 2 sata. Nakon 2 sata ga izvaljaj na pobrašnjenoj površini na debljinu od 5mm. Kalupima izreži željene oblike i složi ih na namašćeni lim. Tako neka odstoje do sljedećeg dana. Premaži ih jajem, a u sredinu stavi badem ili orah za dekoraciju. Ispeci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, a ako želiš da budu svjetliji, namaži ih jajetom tek kada ih izvadiš iz nje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati