Ukusno osvježenje za koje ti ne treba pećnica: Cheesecake torta s avokadom
Foto: Instagram
ZA ovu ti ukusnu i osvježavajuću tortu pećnica uopće nije potrebna.
Sastojci:
300 g kremastog sira
200 ml slatkog vrhnja, za miješanje s avokadom
150 ml slatkog vrhnja
1 avokado srednje veličine, kojeg ćeš izrezati na kocke
30 ml vode
2 žlice svježeg soka od limete
Korice od 2 limete
1 vrećica želatine u prahu
100 g neslanog maslaca, koji ćeš otopiti
150 g šećera
85 g graham krekera (krekera od integralnog brašna), smrvljenih.
Postupak pripreme:
1. Odvoji korice limete, a zatim napravi sok te ostavi sa strane.
2. Krekere dobro smrvi i izmiksaj, a zatim u njih dodaj rastopljeni maslac. Na kraju, dobivenu smjesu ulij u kalup za tortu, promjera 25 cm te ju stavi na 10 minuta u hladnjak.
3. Kuhaj 150 ml vrhnja u malom loncu, a zatim vrhnje ulij u zdjelu srednje veličine, u koju ćeš prethodno staviri želatinu u prahu. Miješaj 2 minute, dok se sastojci u potpunosti ne povežu. Procijedi kroz sito te pusti da se ohladi.
4. U blender dodaj avokado, svježi sir, šećer, 200 ml vrhnja, sok od limete, koricu i 30 ml vode te miješaj, sve dok ne dobiješ potpuno glatku smjesu. Zatim dodaj ohlađenu smjesu od želatine i vrhnja te nastavi miješati, dok se svi sastojci ne povežu, odnosno dok tekstura ne bude kremasta i glatka.
5. Smjesu na kraju dodaj u kalup za tortu te ostavi u hladnjaku najmanje sat vremena, da se sve dobro stvrdne.
6. Po želji, svoju tortu možeš ukrasiti naribanom koricom od limete te kriškama.
Dobar tek!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati