Dva zlikovca iz stripova o Batmanu dobivaju vlastiti film

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

NAKON Jokera, kojeg ćemo uskoro gledati u kinima, i Penguina, kojeg možemo pratiti u HBO-ovoj seriji The Penguin, dva nova DC-jeva zlikovca dolaze pod svjetlo reflektora, piše The Hollywood Reporter.

Studio DC, koji vode James Gunn i Peter Safran, radi na filmu o Baneu, antagonistu filma The Dark Knight Rises, i Deathstrokeu, negativcu iz stripova o Batmanu. 

Scenarij za film trenutno piše Matthew Orton, scenarist nadolazećeg filma Captain America: Brave New World. Projekt trenutno nema redatelja.

Bane je zlikovac kojeg su početkom 1990-ih stvorili pisac Chuck Dixon i crtač stripa Graham Nolan. Popularni maskirani negativac rođen je i odrastao u zatvoru na izmišljenom karipskom otoku, gdje je usavršio borbene vještine i naučio snalaziti se u kriminalnom podzemlju. 

Bane je postao popularan nakon što se pojavio u stripu Batman: Knightfall, u kojem slomi Batmanova leđa. Jedan od najpoznatijih prikaza Banea pojavljuje se u filmu The Dark Knight Rises, u kojem ga je utjelovio Tom Hardy.

Deathstrokea su stvorili pisac Marv Wolfman i crtač stripova George Perez. Jedan od najpopularnijih DC-jevih negativaca prvi se put pojavio 1980-ih, kada se borio protiv Teen Titansa. Kasnije postaje suparnik Lige pravde i Batmana te dobiva i vlastite stripove. U filmskim adaptacijama koje je režirao Zack Snyder utjelovio ga je Joe Manganiello.

Scenarist nadolazećeg DC-jevog filma proslavio se trilerom Operation Finale iz 2018. godine, u kojem glume Oscar Isaac i Ben Kingsley. Osim toga, radio je na serijama Devil’s Peak i Moon Knight te na nadolazećem trileru Cleaner, u kojem glumi Daisy Ridley.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.