Keanu Reeves otkrio zašto je odbio glumiti u Brzini 2 sa Sandrom Bullock

Foto: EPA

Akcijski triler Brzina iz 1994. godine s Keanuom Reevesom u glavnoj ulozi omiljen je među mnogim gledateljima, ali unatoč velikom uspjehu, glumac se odbio vratiti sa Sandrom Bullock za nastavak.

U prvom filmu Reeves je tumačio ulogu Jacka Travena, mladog policajca koji je prisiljen održati gradski autobus na brzini većoj od 80 km/h kako bi spriječio eksploziju bombe. Brzina je ubrzo nakon izlaska postala jedan od najuspješnijih filmova 1994. godine, zaradivši više od 350 milijuna dolara.

Obožavatelji su hvalili Reevesovu izvedbu, kao i izvedbu Sandre Bullock, koja je glumila putnicu u autobusu. "Razmišljam o Keanu Reevesu u Brzini (opet)", napisao je jedan korisnik X-a gotovo 30 godina nakon premijere filma, dok je drugi obožavatelj objavio: "Keanu Reeves je fenomenalan u Brzini", prenosi Unilad. Usprkos uspjehu filma, Reeves nije htio glumiti u nastavku.

Brzina 2 izašla je 1997. godine, a Bullock je ovog puta glumila uz Jasona Patrica, koji je glumio njenog partnera. U nastavku, par odlazi na odmor na Karibe, ali njihovo krstarenje pretvara se u noćnu moru kada zlikovac John Geiger, kojeg glumi Willem Dafoe, preuzme kontrolu nad brodom.

Reevesova odluka da ne sudjeluje u nastavku razočarala je mnoge obožavatelje, ali glumac je 2021. godine obrazložio svoju odluku. Gostujući u britanskoj emisiji The Graham Norton Show, Reeves je objasnio da u to vrijeme "nije dobro reagirao na scenarij".

"Zaista sam želio raditi sa Sandrom Bullock, volio sam igrati Jacka Travena i volio sam Brzinu, ali brod za krstarenje? Nisam imao ništa protiv umjetnika uključenih u projekt, ali tada sam osjećao da to jednostavno nije za mene." Također je 2015. godine u emisiji Jimmyja Kimmela podijelio sličan razlog: "Pročitao sam scenarij i pomislio: 'Brod za krstarenje je čak sporiji od autobusa.' Rekao sam: 'Volim vas, ali to jednostavno nije za mene.'"

Filmovi Brzina i Brzina 2 dostupni su na platformi Disney+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.