Jack Nicholson jednu je svoju ulogu nazvao najboljom

Screenshot: YouTube

S rekordnih 12 nominacija za Oscara i tri osvojene nagrade, Jack Nicholson je nesumnjivo jedan od najvećih glumaca svih vremena.

J.J. Gittes iz Kineske četvrti i Randall P. McMurphy iz Leta iznad kukavičjeg gnijezda ističu se kao dvije od najboljih izvedbi u povijesti filma. Međutim Nicholson je jednu od svojih kontroverznijih uloga smatrao najboljom.

Nicholson možda ima tri Oscara iz dvanaest nominacija, uz tri nagrade BAFTA, trofej za najboljeg glumca s Filmskog festivala u Cannesu, šest Zlatnih globusa, nagradu Udruženja filmskih glumaca i čak Grammy, ali nije bio imun na kritike. Bio je nominiran i za Razzie nagradu za najgore uloge u filmovima Nevolje s muškarcima i Hoffa. Zlatna malina (eng. Golden Raspberry Award ili skraćeno Razzie) jest nagrada koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Unatoč različitim mišljenjima, Nicholson smatra da uloga Jimmyja Hoffe ipak spada među njegove najbolje

Bizarno, ali Nicholson je s filmom Hoffa bio i u utrci za Zlatni globus. Dakle, reakcije su bile oštro podijeljene.

Međutim, kako je glavni glumac objasnio za The Independent, bio je oduševljen isprobavanjem nečega što nikada nije radio u karijeri. "To je prvi film koji sam snimio o stvarnoj osobi. Mogao sam gledati stare vijesti i upoznao sam njegovog sina. Usvojio sam glas višeg tona kako je postajao stariji. Jeste li to primijetili?"

"Sve što pokušavam je biti u dobrim filmovima. Bilo je teško, ali vrlo inspirirajuće. Moj glavni cilj bio je isti kao i uvijek: učiniti da izgleda lako. Smatram da je to najbolja uloga koju sam odigrao", dodao je glumac.

Unatoč različitim mišljenjima, Nicholson smatra da uloga Jimmyja Hoffe ipak spada među njegove najbolje.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.