Eddie Murphy otkrio što zapravo misli o filmu Luckasti profesor

Foto: EPA/ Screenshot: YouTube

Eddie Murphy nedavno je iznio mišljenje o svojim ulogama, a možda će mnoge iznenaditi što najviše cijeni svoju ulogu u filmu Luckasti profesor iz 1996. godine iako je film bio iznimno kritiziran kad je izašao.

Originalno snimljen 1963. godine s Jerryjem Lewisom, Luckasti profesor je jedna od legendarnih komedija Eddieja Murphyja. U Murphyjevoj verziji on glumi Shermana Klumpa, ljubaznog, introvertiranog i pretilog profesora. No kada otkrije formulu koja ga pretvara u Buddyja Lovea, lika koji je više u stilu energičnog Eddieja Murphyja, njegov život se zauvijek mijenja. Transformacija bi trebala Klumpu donijeti život kakav je uvijek sanjao, ali ubrzo shvaća da je Buddyja sve teže kontrolirati.

Film je postigao velik uspjeh

Tijekom intervjua za New York Times Murphy je objasnio zašto je najponosniji na svoju izvedbu u The Nutty Professoru.

"Za mene nema usporedbe. Sviđa mi se Bowfinger, ali Luckasti profesor - to je nešto što najviše cijenim. Maske koje je napravio Rick Baker toliko su transformirale moj izgled da sam mogao ući u sobu bez da bi me ljudi prepoznali. Recimo to ovako: sviđa mi se Bowfinger, ali mogu zamisliti 20 drugih glumaca koji bi mogli igrati tu ulogu. Ne mogu zamisliti drugu osobu koja bi mogla biti Sherman Klump", otkrio je glumac.

Iako je Murphy preuzeo gotovo pola glavnih uloga u filmu, Luckasti profesor imao je snažnu sporednu glumačku ekipu, uključujući Jadu Pinkett Smith, Jamesa Coburna, Larryja Millera, Davea Chapellea i Johna Alesa. Film je postigao velik uspjeh zaradivši 274 milijuna dolara uz budžet od 54 milijuna dolara.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.