David Duchovny kaže da je "otkrio" veliku holivudsku zvijezdu na setu ovog filma

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Buena Vista Pictures Distribution

DAVID Duchovny u nedavnom je intervjuu izjavio da je "otkrio" Angelinu Jolie na setu kriminalističkog trilera Izigravajući boga (Playing God), piše MovieWeb. Duchovny je sudjelovao u castingu i inzistirao je da Jolie dobije ulogu u filmu.

Film Izigravajući boga bio je kritički i komercijalni neuspjeh - na Rotten Tomatoesu ima samo 16 posto, a u kinima je zaradio oko četiri milijuna dolara. To je bio prvi film u kojem je Duchovny igrao glavnu ulogu nakon uspjeha Dosjea X. Uz Duchovnyja i Jolie, u filmu su glumili Timothy Hutton, Michael Massee, Peter Stormare, Andrew Tiernan, Gary Dourdan i John Hawkes.

Priča prati ocrnjenog kirurga Eugena Sandsa (Duchovny), koji je izgubio licencu jer je operirao pod utjecajem droga. Nakon što je spasio život slučajnom prolazniku u jednom baru, Sandsa je primijetio mafijaški šef (Timothy Hutton), koji ga je odlučio zaposliti kao vlastitog liječnika. Stvari se zakompliciraju kada Sands počne razvijati simpatije prema Claire (Jolie), djevojci svog novog šefa.

Tijekom gostovanja u radijskoj emisiji Radio Andy, Duchovny je izjavio: "Imam osjećaj kao da sam otkrio Angelinu Jolie. Zato što sam sudjelovao u odabiru glumaca za film. Ne bih rekao da sam je otkrio, ali čim je ušetala, odmah sam znao da će biti filmska zvijezda i svima sam rekao da joj moramo dati ulogu."

Triler Izigravajući boga nije bio značajan za karijeru Angeline Jolie, no poznata glumica stekla je svjetsku slavu nedugo nakon što se pojavila u filmu. Godinu dana kasnije glumila je u filmu Gia, za koji je dobila Zlatni globus, a nakon tog filma slijedile su uloge u trileru Skupljač kostiju i drami Prekinuta mladost.

Jolie trenutačno radi na biografskom filmu Maria, u kojem će utjeloviti opernu divu Mariju Callas. Film režira Pablo Larraín. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.