Riješi se viška kilograma tekućom dijetom

Foto: Shutterstock 

TEKUĆE dijete odličan su način da započneš sa zdravijim načinom prehrane ili nekom dužom dijetom. Velika količina vode i sokova od prirodnih namirnica očistit će tvoj organizam i izbaciti toksine.
 
Tjedan dana je dovoljan period da se riješiš viška kilograma i poboljšaš zdravlje, a vidjet ćeš da će te razni voćni smoothieji i sokovi često zasititi poput bilo kojeg "čvrstog" obroka. 

Sastojci
 
Najbitniji dio ove sedmodnevne dijete su unaprijed pripremljeni sastojci. Kad ogladniš, a ne nađeš zdrave dijetne namirnice u kuhinji, veća je mogućnost da ćeš se prejesti nekom nezdravom hranom. Zato pripremi dovoljnu količinu voća, povrća, vode, nekih ulja ili drugih sastojaka koje želiš uključiti u dijetu. Probaj izabrati što više različitih voćki kako bi svaki dan na meniju bio neki novi okus. Voće koje se preporučuje uključuje jabuke, breskve, naranče, banane, nar, kivi i dinju. Od povrća nabavi rajčice, mrkve, celer i luk.
 
Planiranje
 
Ako imaš neke omiljene smoothieje ili recepte koje želiš isprobati, pobrini se da imaš potrebne sastojke. Osim puno vode, potrebno je popiti i tri do četiri smoothieja na dan kako bi tijelo dobilo potrebne nutrijente. 
 
Primjer jednog dana dijete
 
Svaki napitak prilagodi vlastitom ukusu. Za doručak napravi smoothie sa jabukom, bananom i bobičastim voćem. Za međuobrok popij čašu vode s iscijeđenim limunom i lubenicom. Za ručak napravi povrtni miks sa mrkvama, rajčicom, celerom i porilukom. Za popodnevni međuobrok možeš napraviti povrtnu juhu. Večera nek bude mješavina voća i povrća - slatko povrće poput mrkve i repe najbolje se slaže s voćem.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.