Ako ne volite vježbati, a želite dobro oblikovane noge, počnite raditi ove aktivnosti

Foto: Shutterstock

S DOLASKOM ljeta mnogi žele imati dobro oblikovano tijelo, posebice područje oko trbuha, stražnjicu i noge. Međutim, zbog manjka motivacije, nedovoljno slobodnog vremena ili nekog trećeg razloga, ljudi ne stignu izdvojiti puno vremena kako bi napravili cijeli trening tijela. 

Ako ste i vi jedni od njih i ne želite ili vam se ne da raditi trening s klasičnim vježbama, isprobajte neke od ovih tjelesnih aktivnosti koje će vam pomoći da s vremenom imate lijepe i dobro oblikovane noge. 

Koje tjelesne aktivnosti raditi umjesto vježbi? 

Toniranje nogu uključuje kombinaciju kardiovaskularnih vježbi i treninga snage. Međutim, ako to nije nešto što vas zanima, možete isprobati često šetanje, vožnju bicikla, ples, preskakanje vijače ili plivanje.

Odlazak u šetnje, a posebno brzo hodanje, jednostavan je, ali učinkovit način za toniranje nogu. Hodanjem angažiramo mišiće potkoljenice, kvadriceps i tetive koljena, osobito ako idete u redovite dnevne šetnje koje traju više od trideset minuta, prenosi Health Shots. 

Osim hodanja, možete češće početi voziti bicikl. Bilo na otvorenom ili na sobnom biciklu, vožnja bicikla cilja na kvadricepse, tetive koljena i listove. To je vježba s malim opterećenjem koja može biti odlična za snagu donjeg dijela tijela.

Još jedna opcija je i plesanje koje, osim prednosti za fizički izgled, može pomoći i opustiti se nakon stresnog dana. Možete plesati određene vrste plesa, poput sambe ili hip-hopa, koji angažiraju mišiće nogu kroz pokrete poput istezanja, čučnjeva, iskoraka i skokova, koji pomažu u jačanju i toniranju nogu.

Međutim, čak i "obično" plesanje, u kojem se samo krećete, može imati pozitivan učinak na izgled nogu s vremenom. Četvrta i možda najintenzivnija tjelesna aktivnost je plivanje. Plivanje predstavlja izvrstan trening za cijelo tijelo koji uključuje sve glavne mišićne skupine, uključujući i noge. Kada plivate, stalno pomičete noge pod vodom, što pomaže u oblikovanju nogu.

Posljednja opcija je preskakanje vijače, za koju bi neki rekli da se mogla smatrati i vježbom koju inače radimo na treningu. Preskakanje vijače je vježba visokog intenziteta koja ne samo da poboljšava kardiovaskularnu kondiciju, već i jača listove, bedra i gluteuse. Posebno je učinkovita za izgradnju mišićne izdržljivosti u nogama, prenosi Health Shots.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.