Voće za koje možda niste ni čuli značajno smanjuje trigliceride i kolesterol

Foto: Pixabay

POMELO je veliki azijski citrus usko povezan s grejpom. Iako se danas može pronaći i u nekim našim trgovinama, mnogi za njega nisu čuli. To bi se svakako trebalo promijeniti jer sadrži nekoliko vitamina, minerala i antioksidansa koji ga čine zdravim dodatkom prehrani.

Jedan oguljeni pomelo, težak oko 610 grama, sadrži 231 kaloriju, pet grama proteina, 0 grama masti, 59 grama ugljikohidrata, šest grama vlakana te čak 412 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina C. Tu su i riboflavin, tiamin, bakar i kalij.

Prema jednom trotjednom istraživanju provedenom na štakorima, konzumacija pomela smanjila je razinu triglicerida za oko 20 posto, dok su razine lošeg kolesterola pale za šest posto. To dokazuje da je riječ o voću koje je iznimno zdravo za srce, piše Healthline.

Kao i svako voće, pomelo će uvelike pomoći tijelu u uklanjanju toksina jer sadrži mnogo vlakana.

Kao što smo spomenuli, pomelo je vrlo bogato vitaminom C, što znači da je snažan antioksidans. Antioksidansi, uključujući vitamin C, mogu spriječiti oštećenje kože uzrokovano štetnim slobodnim radikalima i tako pomoći u održavanju mladolikog izgleda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.