Veganka umrla od iscrpljenosti nakon što se okrenula prehrani sirovim voćem

RUSKINJA Zhanna Samsonova posljednjih pet godina je živjela u jugoistočnoj Aziji i hranila se isključivo sirovom veganskom hranom koja se sastojala od voća, klica sjemenki suncokreta, voćnih frapea i sokova. Međutim, njezine su prehrambene navike posljednjih mjeseci postale zabrinjavajuće restriktivne, što je dovelo do njezine smrti. Zhanna je 21. srpnja umrla od infekcije slične koleri, pogoršane iscrpljenošću tijela veganskom prehranom, rekla je njezina majka Vera ruskim novinama.

Kako prenosi Vechernyaya Kazan, Zhannin službeni uzrok smrti još nije utvrđen jer njezina obitelj tek pokušava organizirati prijevoz njezinog tijela u Rusiju.

Vera nije odobravala ekstremnu prehranu svoje kćeri i pokušavala ju je uvjeriti da se uravnoteženije hrani, ali ona je to odbijala.

"Vidjeli smo Zhannu prije nekoliko mjeseci u Šri Lanki, izgledala je iscrpljeno. Poslali su je na liječenje s kojeg je pobjegla. Kad sam je vidio, bio sam užasnut", rekao je njezin anonimni prijatelj.

Influencerica je 10 godina slijedila vegansku prehranu. Na početku si je povremeno dopuštala ribu i mliječne proizvode. Tijekom godina je sve više ograničavala namirnice koje konzumira. U objavi od 7. lipnja, Zhanna je rekla da je uzbuđena zbog sezone voće na Tajlandu.

"Vrijeme je za debljanje", poručila je tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.