Biste li probali Elvisov sendvič? Pjevač ga je obožavao, a bio je kalorijska bomba

Foto: Shutterstock

ELVIS Presley, jedna od najutjecajnijih kulturnih ikona 20. stoljeća, vodio je turbulentan život, a poznat je bio i po neobičnim i često nezdravim prehrambenim navikama. Njegova prehrana odražavala je njegovu ljubav prema bogatoj, kaloričnoj i tradicionalnoj južnjačkoj hrani poput pržene piletine, pire krumpira ili graha s rebarcima i slaninom. 

Sendvič od gotovo 1000 kalorija 

No jedno od najpoznatijih jela koje je Elvis obožavao bio je sendvič s maslacem od kikirikija, bananama i slaninom. Vjeruje se da je ovu kombinaciju prvi put probao tijekom jedne od svojih turneja, a sendvič je navodno nastao u 1970-ima. Sendvič je spoj kaloričnih sastojaka i jakih okusa, što ga je oduševilo pa je i poznato da ga je često naručivao.

Postoji priča da je jednom čak privatnim avionom otputovao iz Gracelanda u Denver samo kako bi probao sendvič poznat kao "Fool's Gold Loaf" iz Glady's Dinera. Sendvič je bio sličan Elvisovom, ali je uključivao cijeli kruh napunjen kikiriki maslacem, želeom i slaninom. Cijeli je kruh zajedno sa svim sastojcima sadržavao oko 8000 kalorija. Elvisov je sendvič, pak, bio nešto "lakši", pa je po porciji sadržavao između 700 i 1000 kalorija, ovisno o količini maslaca i slanine. 

Potrebni sastojci

Za ovaj su se sendvič koristili: 

  • bijeli tostirani kruh 
  • maslac od kikirikija (gusto premazan na tost) 
  • banane (obične zrele i pržene ili pire od banana) 
  • pržena slanina 
  • maslac (na kojemu se prepekao kruh, dajući mu dodatnu masnoću i hrskavost) 
@domenicskitchen Elvis Presley’s Favorite Sandwiches! 🍌🥪 #sandwiches #elvis #elvispresley #elvissandwich #foodie #food #fyp #foryou #foryoupage #viral #viralvideo #foodtiktok #domenicskitchen ♬ Burning Love - Elvis Presley

Kako se priprema

Prvo u tavi popržite slaninu dok ne postane hrskava, pa ju stavite na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće. Jednu stranu kruha obilno premažite maslacem od kikirikija, pa na jednu šnitu dodajte banane. Preko banane posložite slaninu, spojite s drugom šnitom kruha pa tostirajte na malo maslaca. Za dodatnu hrskavost, maslacem premažite i šnite kruha. 

Detaljan recept pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.