Brzi kukuruzni kruh sa špekom po receptu legendarne Tine Turner pripremite već danas

Foto: Shutterstock

JUČER je umrla Tina Turner u 84. godini, potvrdio je njezin glasnogovornik. Tinu nitko neće lako zaboraviti, a mi smo se sjetili jednog recepta koji smo davno našli u bespućima interneta, gdje je pisalo kako je autorica upravo legendarna pjevačica. Donosimo vam ga u nastavku.

Tinin recept za kukuruzni kruh sa slaninom

Za dvije do 4 porcije, ovisno o tome koliko ste gladni, trebat će vam 6 trakica slanine, malo ulja, 225 g mlaćenice, 225 g kukuruza iz konzerve, 1 jaje, 225 g žutog kukuruznog brašna (ne krupice za palentu, već baš brašna), 225 g glatkog pšeničnog brašna, 3 žlice šećera, 2 žličice praška za pecivo, 1/2 žličice sode bikarbone i 1/2 žličice soli.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nauljite četvrtasti pleh od 20 cm ili onaj dublji duguljasti za pečenje kruha, to će vam trebati kasnije, za pečenje. U tavi prepržite slaninu dok ne postane hrskava i smeđa. Kada je gotova, stavite slaninu na papirnate ubruse da se riješite viška masnoće, no ne morate ako vam ne smeta.

U veću zdjelu stavite mlaćenicu, kukuruz i jaje. Dobro promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Napravite udubinu u sredini i ulijte smjesu od mlaćenice i miješajte dok ne postane glatka (nemojte pretjerano tući).

Ubacite izmrvljenu prženu slaninu i izlijte u pripremljenu tepsiju i poravnajte vrh. Pecite dok vrh ne porumeni, za što će biti potrebno 30 do 35 minuta. Ohladite na otprilike pola sata, a zatim režite šnite i poslužite.

Cijeli recept možete pronaći i na ovom linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.