Povodom Dana kruha, donosimo 7 recepata za kruh koji će vam uspjeti baš svaki put

Foto: Shutterstock

DANAS, 16. listopada, obilježava se Svjetski dan kruha, a tim smo povodom izdvojili sedam recepata za kruh koji će odlično ispasti i najvećim amaterima u kuhinji.

1. Domaći kruh

Ovo je jednostavan recept s kojim ćete uz malo volje i truda na stolu imati ukusan i mekan domaći kruh. Ovo je osnovni recept, a vi možete eksperimentirati s dodacima poput sjemenki ili začina po želji. Recept je ovdje.

2. Kruh s krumpirom

Ako volite krumpirov kruh, ovdje je recept iz prastare kuharice s početka prošlog stoljeća. Sat vremena se diže, sat i pol se peče, a sve što vi trebate napraviti je samo pomiješati sastojke i zamijesiti tijesto.

3. Najbolja ciabatta

Ciabatta je talijanski bijeli kruh od pšeničnog brašna, vode, soli, kvasca, a ovdje je recept za najbolju ciabattu, koja će vas oduševiti. Zahtijeva nešto truda i vremena, ali ako pratite korake, nećete pogriješiti.

4. Brzi kukuruzni kruh

I ovaj kukuruzni kruh jednostavan je i dobro će ispasti i početnicima, a recept je ovdje. Zamijesite tijesto, ostavite da se diže, ispecite i - to je to.

5. Kukuruzni kruh s Dolca

Domaći kruh od kombinacije kukuruznog i raženog brašna. Ovaj recept donosi jedinstven okus i teksturu domaćeg kruha uz minimalan napor, a točne mjere pronađite ovdje.

6. Kruh od heljde

Želite li isprobati malo drugačiji kruh, onaj s heljdinim brašnom, imamo i takav recept. Ovdje saznajte kako napraviti jednostavan i ukusan kruh s heljdinim brašnom koji će vas oboriti s nogu.

7. Bakin kruh od krumpira

Tradicionalni recept za krumpirov kruh, koji se nekoć mijesio u drvenim koritima, a pekao u krušnoj peći. Recept je prikladan i za današnja vremena i načine pripreme, a jednako je hrskav i nakon pečenja u običnoj pećnici. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.