Brzinski doručak, ali i večera: Iscjepkana pita sa sirom naše čitateljice Tatjane

Foto: Index Recepti/čitatelji/Shutterstock

U FACEBOOK GRUPI Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo recept i fotografije naše čitateljice Tatjane za ovu brzinsku, kako je ona zove - iscjepkanu, pitu od sira. Odličan je izbor za doručak, ako želite jesti još vruću, a ono što ostane super će doći za večeru.

Također, možete je ispeći navečer za ujutro. Recept je u nastavku.

Iscjepkana pita sa sirom

Sastojci:
500 g gotovih kora za pitu (jedno pakiranje)

3 jaja
200 ml tekućeg jogurta
200 ml mlijeka (može i gazirana voda)
100 ml ulja (suncokretovo ili biljno)
500 g svježeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
1 vrećica praška za pecivo
1 prstohvat soli

Priprema:
Umutite jaja pa dodajte mlijeko ili mineralnu gaziranu vodu i tekući jogurt. Dodajte i sve ostale sastojke i dobro izmiješajte u rjeđu smjesu. Od kora tri ostavite sa strane, a ostale nasjeckajte i postepeno dodajte u smjesu uz miješanje. Moraju dobro upiti smjesu od sira, jaja i jogurta.

Lim za pečenje obložite masnim papirom ili dobro nauljite kako se pita ne bi zalijepila tijekom pečenja, pa složite dvije kore po dnu i malo ih poprskajte uljem. Ulijte smjesu i ravnomjerno je rasporedite.

Odozgo stavite onu preostalu koru i lijepo je ušuškajte da ne bi ništa procurilo sa strane. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Prohladite je prije rezanja kako se ne bi raspadala dok je još kipuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.