Ovo su najbolje štrudle Hrvatske, evo tko ih je napravio

Foto: Demjan Rožman

JUČER se otvorio ovogodišnji Štrudlafest u malom mjestu Jaškovu u blizini Ozlja u Karlovačkoj županiji, o čijem smo programu pisali, a trajat će još sutra. Danas je održan izbor za Najbolju hrvatsku štrudlu, a pobjednice su Božica Šimunčić, Martina Marušić Britvec i Ana Kordić iz Nikola Tesla Experience centra iz Karlovca.

Ovaj veseli ženski tim pripremio je štrudlu od šljiva, jabuka i smokve i svojom kombinacijom okusa oduševio žiri, a i ove se godine natjecanje održalo u sklopu festivala.

Gosti su imali prilike probati razne vrste štrudli, ali i brojne druge domaće delicije, a ove su godine stigli i gosti iz Austrije i Amerike, koji su pokazali svoje vještine u izradi štrudle. Manifestaciju je otvorio Psihomodo Pop, a zatvorit će ju Toma. I ove su godine pripremili kreativne i gastro radionice, a ambasadorice Štrudlafesta dijelile su s posjetiteljima savjete kako napraviti najbolju štrudlu.

Osim što se dobro jelo, i ove se godine Štrudlafestom vozilo, plovilo, šetalo i jahalo - ovogodišnja novost bila je panoramska vožnja helikopterom iznad Štrudlafesta. U suradnji s HGSS-om, najmlađim posjetiteljima priredili su i zip-line, pa su mogli vidjeti škotska goveda i zaviriti u tradicionalni gastro kutak. 

Štrudlafest ima veliku podršku posjetitelja i svake ga godine posjeti više od petnaest tisuća ljudi, a kako su poručili iz organizacije, uz podršku HTZ-a, Grada Ozlja, TZ Područja Kupa i TZ Karlovačke županije, projekt je i ove godine dobio vjetar u leđa. 

Osim u Jaškovu, na Štrudlafestu, u ovim se slasticama može se uživati i na Tjednu štrudle koji traje od 2. do 8. rujna u dvadesetak restorana diljem Karlovačke županije, a štrudle se prodaju po promotivnim cijenama.

Inače, cijene štrudli su od 1.50 do 3.50 eura, a kako saznajemo, i ove godine je najtraženija vrsta bila ona od janjetine, ispred čijeg se štanda stvarao najdulji red. Festival će i sutra biti otvoren za posjetitelje od 10 do 20 sati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.